23. jun. 2014

Stockholm - Junibacken

Junibacken var hovedårsagen til at jeg ville have ungerne med til Stockholm. Det er et børnemuseeum bygget op om en masse kendte historie - her i blandt et par stykker af Astrid Lindgrens og Pedersen og Findus.
Det er FULDSTENDIG FANTASTISK! Men også dyrt - hvis man altså ikke har Stockholms kortet (har man det kommer man gratis ind).
Først kommer man ind i et "legerum" med scener/huse fra en masse forskellige historier. Børn leger rundt og forældre er lidt til overs... medmindre man leger med! Her brugte vi 1½ timer fordi ungerne ikke var til at drive videre.
Næste "ting" var "sago-toget" - en rejse igennem flere historier. Hvis man har prøvet den flyvende kuffert i Tivoli, så minder det lidt om - bare meget, meget mere fantastisk! Desværre sluttede turen med et par scener fra Brødrene Løvehjerte og den historie er altså uhyggelig! Olivia var bange og havde svært ved at slippe det igen. Så altså - første rum hovedsaglig for børn under 5 år og Sago-toget for børn over 5 år....
Næste rum var Pippis hus Ville-vilakulla, med kæpheste, en kæmpestor hest i træ og hele molevitten.
Sidste rum var endnu et legerum - bygget op som en by med biograf, butikker, bank, fængsel, dyrehandel og en masse mere.
Junibacken er værd en tur til Stockholm - hvis man har børn eller bare er en barnlig sjæl! Ialt brugte vi ca 4 timer på Junibacken - og var drøngodt underholdt hele tiden!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Fortæl mig gerne hvad du synes...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...