17. jun. 2014

Forsinkelser

Kender I det? At ting man oplever ikke kan rummes? Sådan en periode har jeg haft. Den begyndte for omkring en måned siden...måske lidt mere. Og først nu har jeg fået dagene og begivenhederne så meget på afstand at jeg kan fortælle om dem. Og fortælles om nogen af dem skal der - for der er gode oplevelser imellem, som fortjener en anbefaling.
Min mormor døde endelig efter lang tids sygdom og 2 år med en så fremskredet demens at det var en virkelig udfordring at være "nærmeste pårørende". Min mor har trukket "det tunge læs" med min mormor, eftersom hun ikke genkendte mig og accepterede mig. Alligevel har de 2 år nok været hårdere end vi lige har indrømmet for os selv.
Mormor blev begravet på min mors fødselsdag - hvilket betød at vores lille familie var samlet for første gang i mange år, grundet stridigheder mellem min mors 2 fætre... Endnu en begivenhed som krævede kræfter at håndtere mentalt. Jakken min mor fik i gave, faldt heldigvis i meget god jord - og på et "tørt sted". Der var ganske enkelt brug for noget særligt.
2 dage efter begravels-fødselsdagen tog vi (Robin, jeg og ungerne) afsted til Stockholm - billetterne og hotellet var købt og betalt tilbage i december, så vi tog afsted, selvom jeg mildest talt var mentalt slidt. Og det var godt vi tog afsted! Super gode oplevelser - det er bla dem jeg gerne vil dele med jer. Derfor kommer der de næste dage et par indlæg om oplevelser i den super børnevenlige by.

2 kommentarer:

 1. Jeg ved godt at det kan være svært at udtrykke, men selvom man er glad for en person, må man alligevel godt nyde at man ikke har besværet længere med at passe den syge. Det gør mig ondt at din mormor er død, men godt at I som familie kan komme videre og få indsamlet lidt overskud igen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne,

   Jeg tror at du om nogen ved lige hvor jeg er rent mentalt...

   DU har fuldstændig ret - selvom vi udtrykker sorgen er det også ok at udtrykke lettelsen! For det er en kolosal lettelse! Demens er en skod-sygdom. Man mister sin kære flere gange - hver gang sygdommen forværres.
   Jeg har stadig huller i min hukommelse fra den månedstid, men sådan må det bare være. Nu ser vi fremad.

   Slet

Fortæl mig gerne hvad du synes...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...