11. nov. 2012

DIY Toilettaske - boxmodel

På opfordring kommer her en DIY på de toilettasker som jeg efterhånden har syet et lille bjerg af.... Der findes med garanti en masse vejledninger på lignende modeller allerede - men denne DIY viser hvordan jeg gør....Jeg håber at den er forståelig og brugbar - måske står du også og mangler ideen til en hurtig julgave?
...og så er den virkelig pæn indeni med alle sømme skjult!

Først: Det er sådan en her vi skal sy:
Vi skal bruge:
2 stykker tekstil-voksdug på 30 * 40 cm (eller stof, men så er det fedest med enten vlies strøget på det yderste stof eller volumenvlies mellem de to lag - vælger du alm. voksdug, så bliver den svær, men ikke umulig at vende), 1 stykke stof/tekstil-voksdug på 9*15 cm (men hvis du vil have hanken lidt længere så op til 10*20 cm), sytråd og en lynlås på mindst 30 cm (hvis den er længere blive det lettere at sy toilettasken).

Step 1:
Læg det lille stykke stof ret-mod-ret og sy det sammen. Vend det og kant stik = hanken er klar.

Step 2:
Læg lynlåsen ret-mod-ret på yderstoffet.

Step 3:
Læg foret ovenpå - ret-mod-ret på yderstoffet med lynlåsen imellem.

Step 4:
Sy de to lag stof og lynlåsen sammen. Jeg gider ikke skifte til lynlåstrykfod, men kører blot nålen helt ud i siden og lader trykfoden følge lynlåsen.

Step 5:
Gentag step 4 i den modsatte ende. Stoffet skal ligge som to poser ovenpå hinanden som på billedet herover.

Step 6:
Åben lynlåsen og vend tasken rigtigt.

Step 7:
Topsik/pyntestik på begge sider af lynlåsen - eller gør som Maj og grib chancen for lidt ekstra fint pynt på tasken.

Step 8:
Vend vrangen ud igen - sådan at de to poser ligger ovenpå hinanden og ikke indeni hinanden. Luk lynlåsen hvis du ikke allerede har gjort det. Mål nu ud så der er ligelangt fra lynlåsen til begge kanter. Når du er færdig med at måle - så HUSK at åbne et stykke af lynlåsen igen......ellers skal du sprætte op senere....

Step 9:
Sy nu 7 af de 8 hjørner (det sidste hjørne skal være i foeret og skal ikke sys fordi det skal bruges til at vende igennem senere) - sy præcist så langt at du ikke syer i tænderne på lynlåsen eller det andet stof.

Step 10:
Mål 3 cm ind fra kanten/syningen og tegn hjørnet. Gør det på alle 8 hjørner. Hvis du vil have en taske som er højere end denne så klip hjørnerne 4 eller 5 cm.

Step 11:
Klip alle 8 hjørner.

Step 12:
Klem hjørnet sammen og sy det. Du skal sy 5 hjørner på denne måde. De 2 hjørner i den ene ende af yder-stoffet og 3 hjørner i foret (ikke der hvor du skal vende igennem).

Step 13:
De to sidste hjørner i yderstoffet skal først sys når du har puttet hanken ind i mellem - sørg for at den ikke er snoet inde i tasken.

Step 14:
Nu har du så noget mellem hænderne som ser fudstændigt håbløst ud.... På billedet her kan du se 3 syede hjørner og hjørnet der skal vendes igennem. Det er nu du skal klippe lynlåsen til, hvis du som jeg, har brugt en som er for lang.

Step 15:
Vend tasken rigtigt - det er nu du er glad for at du huskede at åbne lynlåsen i step 8. Brug vendehullet til at få hjørnerne rettet fint ud så de bliver "skarpe" ... og så ser tasken jo færdig ud, men det er den ikke helt.

Step 16:
Nu skal vi lukke vendehullet. Start med den korte del. Hvis du er min mor så vælger du at sy det i hånden med "usynlige" sting....hvis du er mere som mig, så bruger du symaskinen.

Step 17:
Så klemmer vi hjørnet sammen, vender de rå kanter ind og syr den aller-sidste syning.

TAAADAAAA:

Opdatering pr 2. juni 2019:

Alle de toilettasker jeg har syet på det seneste....der er faktisk mening med det...
Jeg har nemlig gennem årene fået et spørgsmål virkelig mange gange - og aldrig svaret på det!
"Hvad er de færdige mål på boxmodellen?".
Det er bare ikke et spørgsmål som der er et godt svar på...Men nu vil jeg forsøge at svare.
HVIS man syer med 1 cm søm rum så vil målene være som jeg viser og beskriver her - det hele afhænger af hvordan man klipper hjørnerne:
 Her ses 3 toilet-tasker fra enden af. Den blå er klippet med hjørner på 5 cm. Den lyserøde har hjørner klippet 4 cm og den grønne 3 cm. Som det ses på billedet giver det forskellig højde og bredde på toilettasken.
 Her ses de samme 3 toilet-tasker fra siden. Det er ret tydeligt at den blå med 5 cm hjørner er væsentligt kortere end den lyserøde og at den lyserøde også er kortere end den grønne.
Så hvad er så de færdige mål? Alle mål er ca mål....
Lyseblå med 5 cm hjørner: Højde: 11,5 cm, bredde 9 cm og længde 16 cm.
Lyserød med 4 cm hjørner: Højde 9,5 cm, bredde 11 cm og længde 18 cm.
Grøn med 3 cm hjørner: Højde 8,5 cm, bredde 10 cm og længde 20 cm.


18 kommentarer:

 1. Jeg er klart som dig- det skal syes på pfaffen :D

  SvarSlet
 2. Hov forresten er der nogen grund til du har vendt lynlåsen omvendt?

  SvarSlet
  Svar
  1. ØØøøhhhhh hvad mener du? Jeg har "klipsen" i enden med håndtaget for at man kan hænge toilettasken op på en knage uden at tingene vælter ud af en lidt åben lynlås - det bruger vi en del når vi er i Baljebo og det er rart at der kommer lidt luft til tandbørsterne....

   Slet
  2. jeg synes tænderne vender nedad,det kan godt ske anitta har ret at den bare er usynlig- det lignede bare den ikke delbare fra stof&stil :)

   Slet
 3. Fed DIY, tror bare det er en usynlig lynlås der er brugt :)

  SvarSlet
 4. Jamen det er jo fuldstendig rigtigt at det er en usynlig lynlås jeg har brugt - ved godt at det er et lidt utraditionelt valg....men det var den jeg havde som jeg synes passede bedst!

  SvarSlet
 5. Virkelig god diy!! Kan bedre lide din model end så mange andre i diy blogland, fordi din også er flot indvendig, pga syningerne der er gemt mellem inder og yderstof. Det giver meget mere lækket og prof finish :-)
  Krea kram Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde, tusinde tak! Og det er jo præcist de skjulte syninger jeg ville opnå....

   Slet
 6. Flot og virkelig fin gennemgang af "how to" - men, hvor stor er tasken når den er færdig?

  SvarSlet
 7. Har lige syet to små tasker efter din DIY efter at have kredset omkring boksmodellen i MEGET lang tid uden at kunne tage mig sammen. Men din fine gennemgang gjorde at jeg knækkede koden. :-) tak!!

  SvarSlet
  Svar
  1. SKØNT at høre - tusinde tak. Er det ikke fedt med de skjulte sømme indvendigt? Jeg er selv stadig super glad for denne model.

   Slet
 8. Megafed model! Nu har min søn fået en taske til at have sine bøjle-ting i😄

  SvarSlet
 9. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 10. Fin gennemgang - det skal prøves. Hvilke mål har tasken cirka, når den er færdig?

  SvarSlet
 11. Hej,
  Jeg kan ikke se hvornår og hvordan du sætter/syer hanken på.
  Hilsen Rikke

  SvarSlet
 12. Prøv at kigge på step 13. /Julie

  SvarSlet
 13. Tusinde tak for svar :-) Så det slet ikke. Så god en vejledning, tak for det.
  Hilsen Rikke

  SvarSlet
 14. Hej skøn vejledning. Jeg kan ikke helt finde ud af hvad du gør i punkt 9. Syer du hele vejen hen over både foer og forside?

  SvarSlet

Fortæl mig gerne hvad du synes...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...