15. sep. 2018

DIY Toilettaske

Dette er en ny udgave af KreaKrumsprings toilettaske. Den  har mange lighedder med Box-modellen bla materialer, størrelse på materialerne og at den er virkelig pæn indeni med alle sømme skjult! Men den er nemmere og hurtigere end Box-modellen. Der er nemlig kun 4 hjørner som skal sys - i boxen er der hele 8....Hvis du kan sy den ene kan du også sy den anden for fremgangsmåden er meget ens.

Først: Det er sådan en her vi skal sy:

Vi skal bruge:

2 stykker tekstil-voksdug eller andet kraftig stof som f.eks. denim på 30 * 40 cm (eller stof, men så er det fedest med enten vlies strøget på det yderste stof eller volumenvlies mellem de to lag - vælger du alm. voksdug, så bliver den svær, men ikke umulig at vende), 2 stykker stof/tekstil-voksdug på 6*12 cm, sytråd og en lynlås på mindst 30 cm (hvis den er længere blive det lettere at sy toilettasken).Læg de to små stykker stof ret-mod-ret og sy dem sammen.
Vend stroppen og kant stik = hanken er klar.

Læg lynlåsen ret-mod-ret på yderstoffet. På den korte side af stoffet (30 cm).


Læg foret ovenpå - ret-mod-ret på yderstoffet med lynlåsen imellem. Sy de to lag stof og lynlåsen sammen. Jeg gider ikke skifte til lynlåstrykfod, men kører blot nålen helt ud i siden og lader trykfoden følge lynlåsen. Så ser det sådan her ud:
...og sådan her ud når man "folder ud":
Gør det samme i modsatte side. Så du ender med noget der ser sådan her ud:
Vend tasken om så retsiden er ud:

Topsik/pyntestik på begge sider af lynlåsen - eller gør som Maj og grib chancen for lidt ekstra fint pynt på tasken.


Vend vrangen ud igen - sådan at de to poser ligger overfor hinanden og hverken indeni hinanden eller ovenpå hiananden.
Luk lynlåsen hvis du ikke allerede har gjort det.
Mål nu ud så der er ligelangt fra lynlåsen til begge kanter. Sæt nåle i for at holde stoffet på plads i forhold til lynlåsen.
Når du er færdig med at måle - så HUSK at åbne et stykke af lynlåsen igen......ellers skal du sprætte op senere....

Siderne skal sys. Der er fire af dem.... Sy så langt op mod lynlåsen som muligt. Husk at putte stroppen ind i mellem YDERSTOFFET i den højde du vil have den. Jeg forsøger at sætte den i øverste halvdel og i den ende hvor glideren på lynlåsen sidder.
Nu skal der klippes hjørner. Her har jeg valgt at klippe hjørnerne 4 cm, men 3 cm virker også (så bliver tasken bare fladere) og 5 cm virker også (så bliver tasken højere og mindre).
 Mål 4 cm ind fra sidesyningen.
 Mål 4 cm ind fra den bukkede kant.
Tegn hjørnet op og klip.
Nu skal 3 af hjørnerne sys. Lad det ene hjørne i foeret stå åbent til at vende igennem. Klem en hjørne sammen og sy det.

Når de 3 hjørner er syet ser toilettasken sådan her ud:
Nu er det allersidste chance for at åbne lynlåsen hvis du har glemt det - det er bøvlet men kan godt lade sig gøre at åbne den gennem vende hullet....Vend hele baduljen gennem vende hullet. Klem det sidste hjørne sammen:
 Sy det sidste hjørne:
 Vend toilettasken til retten og nyd dit arbejde.
Jeg håber at det er en forståelig DIY og jeg vil gerne høre hvordan den er at bruge. Sy den ligeså tosset du vil. Sy den i rå mængder. Sy den i skønne farver. Sy den til alle dem du holder af. ENJOY!

2 kommentarer:

Fortæl mig gerne hvad du synes...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...