27. jun. 2012

Getty

Jeg har taget en beslutning! Hver gang jeg er i LA SKAL jeg se en ny ting – det skal der bare være tid til, selvom arbejdsdagene ligger på 14-15 timer. Første gang kørte jeg med min kollega til Santa Monica og så stillehavet og denne gang (hvor jeg var afsted alene) ville jeg se noget arkitektur….

På vej fra hotellet til Lufthavnen kørte jeg forbi LA’s største kunstmuseum.  Det hedder Getty Center og er privat ejet. Det åbnede i starten af 90’erne efter de havde været 14 år om at bygge det.  Det er baseret på en privat mands samling af Europæisk guld-alder kunst….altså følte jeg ikke det store behov for at gå indenfor (har jo ligesom  set guldalder kunst før og det har aldrig rigtigt fanget mig…). MEN arkitekturen er ganske enkelt FANTASTISK. Og det samme er udsigten ud over LA. GETTY ligger på en bjergside højt hævet over byen og hvis vejret ellers havde været klart havde jeg kunnet en masse af Stillehavet. Nu kunne jeg blot ane det. GETTY er bygget hovedsagligt i tre materialer: Italiensk travertin, råhvid pulverlarkeret aluminium og glas. Det er altså let, lyst og luftigt og alligevel stort og monumentalt. Virkelig flot. Jeg skød en masse billede men ingen af dem viser bygningerne sådan helt rigtigt (det gør billeder jo sjældent med noget der er så storslået). En yderligere detalje der gjorde mig glad i låget var at den anlagte park omkring bygningerne var proppet med blomster i LILLA nuancer – som en helt bevist valg fra arkitekten! GETTY – klart en anbefalelse værdig!
Blomster fra anlæget omkring Getty


Forsil i den italienske travertin

Det centrale springvand

Overgange mellem organisk og stram arkitektur. Mellem blødt tilhuggede sten og larkerede metalplader - tilsat en kæmpe rå travertin sten, hvor man kan gå på opdagelse efter forsiler.

Den runde have
Motorvejen mellem lufthavnen og hotellet set fra Getty

....og et enkelt lille selvportræt....

1 kommentar:

  1. Du har en dejlig blog Julie - elsker at læse i den :)

    SvarSlet

Fortæl mig gerne hvad du synes...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...