19. okt. 2020

Barbie kjole måned - kjole 19 og DIY

 Dagens kjole er den her og du kan sy den selv ved at læse med. Kjolen er syet i fast velour men kan også sys i stræk f.eks. jersey:

Generelt foretrækker jeg jersey og andre ikke-trævlende-stoffer til Barbie kjoler - så slipper man for zigzag eller overlock og kjolen bliver ikke så tyk i syningerne. Det her er en bomuldsjersey. Generelt bruger jeg stræksøm til dukketøj så det bedre kan holde til at blive leget med.

1) Klip to ens kjole dele. Den måler ca 7 cm i toppen og ca 23 cm i længden. Klip også 2 stykker elastik på 10 cm i længden og 5 mm i bredden og find en pynte-dims (her blomst) frem.

2) Sy pynte dimsen fast på maven.
3) Sy den ene sidesøm:
4) Sy den ene elastik fast helt i toppen:
5) Så ser det sådan her ud fra retsiden:
6) buk elastikken ned så den bliver skjult og stik den fast. Prøv ikke at strække den i den yderste cm i hver side men træk lidt mere på midten - så bliver kjolen lettere at sy sammen. Jeg har skitftet til lilla tråd så stikningen er svær at se, men den ligger længere nede langs kanten end den orange.
7) Nu ser det sådan her ud fra retsiden:
8) Sy elastik to på ca 4-5 cm nede fra øverste kant. Sørg for at komme under pynte-dimsen. Prøv igen på ikke at strække i den yderste cm i hver side.
9) Så ser det sådan her ud fra retsiden:
10) Sy den sidste sidesøm.
11) Lægkjolen op hvis det er stof der trævler eller du bare syntes den skal lægges op. Et par milimeter er fint som oplænging.
12) Vend kjolen om til retsiden - den er færdig:
13: Prøv den på Barbie:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Fortæl mig gerne hvad du synes...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...