21. jul. 2016

Stevns Klint rundt

Vi tog den helt koncentrerede version af Stevns Klinit rundt. Fulgte Trampestien I BIL.... med stop udvalgte steder. Faktisk undgik vi Stevns museum fordi der var sort af folk bare på vejen derned....
Stevns Fortet som vi havde besøgt dagen før, er et af stoppene på trampestien (som er en vandrerute).
Vi stoppede i 2 kridt-brud - 1 i nord og 1 i syd...og forresten også et aktivt brud som kunne ses fra vejen og en den fineste  udsigts-platforme nogensinde set - muret i fine mursten og det hele.
Gør dig klar til billed spam - vi har taget helt absurt mange og her kommer et par stykker....DET HER er årsagen til at besøge Stevns!
Vi startede ved Fyrtårnet. Det er en af de "gratis glæder" men man opfordres til at smide en ti'er til tårnets bevarelse. Der er helt fantastisk natur - vi gik ca 3 km i alt ud af trampestien og tilbage igen. SMUKKE udsigter...en lille hyggelig og overskuelig udstilling og ...is.

Efter tårnet kørte vi videre til området med naturskolen. På vejen stødte vi på den fine udsigtsplads til det aktive brud. Det var ret sjovt at se og var første gang ungerne stødte på det turkise vand som kalk-udvaskningerne forårsager.


Området ved naturskolen hedder Mannehoved. Det er der en af DMIs radaer står. Der er igen en lille udstilling med forsiler og så ellers bare natur og udstigt. Det gamle radar-tårn er bygget om til udsigts-tårn og der er massere af plads til et telt og endda en shelter... Det fedeste var næsten udsigten til udskibningen (den lange bro) af kalk/kridt fra det aktive brud.
 Vi kørte videre til det nordligste brud på trampestien. Bruddet er nedlagt og det er fedt at se at naturen er ved at gen-erobre det. Det var et par helt fantastike timer vi brugte her. Vi vandrede rundt ibunden af bruddet og gik ud til vandkanten hvor ungerne brugte 1 time med at kaste sten i vandet og finde fine sten til deres samlinger...og de kunne have blevet ved meget længere.

Det sidste stop på vores vej Stevs Klint rundt blev det sydligste brud. Det er opgså nedlagt og en helt speciel oplevelse. Den store pyramide-formede bygning blev oprindeligt brugt til landbrugskalk men bruges nu til bla koncerter. Ungerne besteg "bjerge" og der var bare lækkert varmt og sommer i bunden i læ mellem alle bunkerne. Også her fandt vi sheltere - og udfordringer og oplevelser.
Efter det sidste stop på turen returnerede vi til campinghytten og brugte aftenen på at tæve hinaden i Uno...før vi stod op, pakkede sammen og kørte mod Faxe kalkbrud dagen efter.
Stevns Klint. Verden Arv. Ja tak! Fantastisk oplevelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Fortæl mig gerne hvad du synes...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...