20. aug. 2011

Drenge sommerferie

Vel hjemme fra årets tur til Sverige og alle fotos er set igennem første gang.

Vi startede med at besøge Verdens Spejder Jamboreen under opbygningen af lejren og vores venner i Solaris som stod for pioneringen på lejren. De byggede et kæmpe tårn og et helt tivoli  i rafter (og en masse andre småting). Philip havde en fest med at prøve at komme op i tårnet, prøve en sakselift og en teleskoplift og snitte med sin kniv. Der var også tid til at se film i en hængekøje og hoppe på sten.  På hjemvejen fra ferien kom vi forbi igen og Philip fik bl.a. prøvet den store rafte-karusel og at kravle på Niels' Landrover.


Vi kørte videre til High Charparel, hvor vi boede i en campinghytte i to nætter og var inde i cowboybyen i to dage - det er rigeligt tid til at opleve det hele flere gange, men det var dejligt at vi ikke behøvede at haste rundt. Philip blev udstyret med hat og revolver og faldt dermed godt ind i mængden af udklædte turister. Han klatrede på et gammelt lokomotiv, kom i fængsel, røvede banken (eller prøvede på det), var ude at ride og kørte med både dillicance og damptog.

Næste stop var Lillalandet aka Nils Holgersens verden. Det er en legepark med hele Sverige i miniature. Det var et dejligt sted - meget mindre turistet end High Chaparel, men også meget slidt og det kan anbefales at medbringe madpakker for cafeen var meget lidt spændende.... Vi brugte 6 timer i parken og selvom det regnede det meste af tiden var det en god oplevelse. Årsagen til at vi ville derhen var deres forhindringsbane oppe mellem trætoppene - MEN det viste sig at børn skulle være mindst 140 cm høje for at prøve....Philip er 112 = STOR skuffelse. Tiden brugte vi istedet på at køre i gocarts (altså sådan nogle med pedaler) de var der nemlig i alle størrelser så forældre også kunne køre på den fede bane med både grus- og asfalt veje. Philip fik også klatret i net og på væg, leget på hoppepude og med en vandbane med gammeldags pumpe. I skoven hvor vi overnattede snittede han med sin kniv og pillede næse, mens han så film...
Vi kørte videre til Astrid Lingrens Verden. Overnattede i vores lille telt i to nætter på campingpladsen. Hvor er Astrid Lindgrens Verden FLOT. Børnene kan komme ind i alle husene (derfor skal man i Nils Holgersens verden FØR, eftersom det vil være en skuffelse at man der IKKE kan komme ind i husene) og der er virkelig flot rengjort og vedligeholdt. Vi mødte MANGE karakterer som vi kender fra historierne og Pippi, Emil, Kling og Klang samt hele Ronja Røverdatter-holdet gjorde stort indtryk. Philip havde en god snak med Birk om briller, fik klatret i Karlson på tagets hus, prøvet hele jorden-er-giftig-banen, Pippis rutsjerør, Emils hest Lukas og en lille kabel "færge". Det øsregnede hele den første dag og halvdelen af anden dagen. Alligevel var vi der fra de åbnede til de lukkede begge dage - der var virkelig meget at se og opleve.
Sidst men absolut ikke mindst var vi forbi Nordtræf som er en lejr for spejdere i venskabs byerne Lyngby (Danmark) , Askim (Norge), Huddinge (Sverige) og Vanta (Finland). Det var SKØNT at møde gamle venner igen og lære nye spejder-venner at kende! Philip kastede sig over Nicas fra 3. Lyngby og legede sten-saks-papir, sejlede i kano og lavede vælte-i-kano-leg med ham. Der blev også fanget, tilberedt og spist græshopper og sovet igennem efter alle oplevelserne.


Og Olivia var jo forresten også med på ferie....men mange billeder bliver det ikke til når man tilbringer det meste af tiden i barnevognen dækket til af et regnslag...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Fortæl mig gerne hvad du synes...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...