8. sep. 2014

Så er det officielt

Det er ganske vist. Skiltet står i indkørslen til Baljebo, kontrakten er underskrevet, jordbundundersøgelserne er udført, fundamentet er beregnet og tegnestuen arbejder hårdt på at få tegninger klar til kommunen. Heldigvis overholder vores hus alle gældende regler, så vi skal ikke bruge nogen former for dispensation - og yderligere bygger vi i Halnæs kommune, som er kendt for meget hurtig sagsbehandling af bygge sager. Det er så tæt på og vi kan næsten heller ikke vente længere....
Weekeden er gået med hårdt arbejde. I så måske billedet af det skamferede kirsebærtræ som jeg smed op i går aftes? Det har lidt af skylden for vores ømme kroppe...
Vi fik flyttet baljen ca 30 meter så den ikke længere står i vejen. Det er bare et mega stort arbejde! Først skal den tømmes for vand og aske så tippes op på højkant og spules, for derefter at blive rullet hen i den anden ende af haven. Så blev dens fundament (fliser) gen-placeret, baljen vippet på plads og fyldt med vand igen.... Når vi fyrer kan vi varme vandet ca 5 grader op på 1 time, så det blev ret sent før vi kunne hoppe i.
Der hvor baljen stod før skal legehuset hen og stå. Nedriveren kommer med en meget stor grav-ko og han har lovet at hjælpe med at lyfte legehuset til sin nye placering. Ligenu står sandkassen også i det hjørne (på højkant) for den stod sørme også i vejen for bygge-feltet.
Og så var der alle brømbærbuskene.... De vil blive 100% mokket af nedrivnings-grav-koen, så jeg gravede de 4 mest lovende planter op og de er nu sat i "planteskole" sammen med vores lille kastanje, som Philip såede for 4 år siden.
Det grå bagved planterne er et garage-telt som vi har købt til opbevaring af alle vores ting når nu huset bliver revet ned.
Der blev også fældet 3 andre træer, slået græs og lukket huller efter jordbunds-undersøgelserne.
Men det hele gik ikke op i arbejde. Vi var i baljen 2 gange. Fulgte med i det lokale egerns efterårs-liv. Philip læste Rasmus Klump for Olivia og byggede en ondsvag gynge af en af de gamle børne have klapstole.
Næste weekend står den på fødselsdag, fødselsdag og mere fødselsdag, men mon ikke vi kan lokke gæsterne til at hjælpe med at fælde det KÆMPE store æbletræ, mod at de må få alle de æbler de vil - og måske det kan lokke hvis vi tager sagtpresseren med i Baljebo. Friskpresset æblemost er jo super lækkert.


4 kommentarer:

 1. Sikke et stort arbejde. Men hvor bliver det fedt når huset står færdigt! Jeg krydser fingre for hurtig sagsbehandling :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver fedt! Vi har faktisk allerede fået svar = godkendelse, men med fejl i, så vi tager en runde til.

   Slet
 2. Spænende med sådan et husprojekt. Jeg håber de er hurtige til at få orden på sagerne.

  Kh. Linette

  SvarSlet

Fortæl mig gerne hvad du synes...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...