Det var alt for længe side at vores køkken havde duftet af disse her:
Prøv dem - de er virkelig gode (og lette at lave). Det er en lidt stor portion - ca. 60 stk. Portionen kan jo halveres.....men det er der ingen grund til - de skal nok blive spist! Opskriften er oprindeligt en Karoline-opskrift, men vi har gennem årene modificeret den, så her kommer den som vi bager den:
Rør 150 g smør, ½ tsk salt og 200 g sukker grundigt sammen.
Rør 100 g mørk farin og 2 æg i dejen.
Rør 1 tsk. bagepulver og 2 tsk. vanillesukker i.
Rør 450 g mel i sammen med 200-400 g hakket chokolade (200 g er i underkanten, 400 g er luksus).
Rul dejen til stænger på ca. 5 cm i diameter og skær skiver på ca. 1 cm i tykkelsen (læg evt. stængerne i køleskabet, hvis de er svære at skære i - dejen kan også fryses).
Læg skiverne på bageplader (med bagepapir) og bag dem i ovnen ca. 5 minutter ved 225 grader.
Kagerne skal få lidt farve, men stadig være bløde. Løft dem over på en rist med en paletkniv og lad dem køle af.
SPIS!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Fortæl mig gerne hvad du synes...