12. jul. 2016

Planter

Vi er ved at lave have...så vi græder ikke over det våde sommervejr - det er rigtigt godt for vores planter og vores vandregning....
Som ikke særligt havekyndige så har vi lidt svært ved at vælge planter og er nødt til at skrive ned hvordan de forskellige skal passes,
Ideen er at få massere af forskellige arter som blomstrer forskelligt og nogle som kan spises. Derfor har vi helt almindeligt forekomende haveplanter og nogle som er lidt mere specielle.
Hele den ene "hæk" mod øst - 40 meter i alt blev plantet sidste år og de planter begynder at få fat - der er 14 arter i alt fordelt over de 40 meter...tror at jeg en dag vil tæller arter i hele haven....Her er hvad vi har plantet en eller flere (op til 6 af hver) af de sidste 2 år. Og bare roligt - KreaKrumspring bliver ikke til en haveblog - det er bare det som fylder for mig i øjeblikket...
 En kastanie Philip såede for flere år siden er nu kommet i jorden.
Kastanien står mellem nogle store sten som kom frem da der blev gravet ud til nye-Baljebo og legehuset.
 Olivia fik lov at vælge en plante på min yndlings planteskole (Skrædderbakken i Ølstykke). Hun valgte en Flower Power sommerfuglebusk ligesom den mormor fik til sin fødselsdag.
 Den har virkeligt smukke blomster.
 Midt i plænen har vi lavet en bue af planter som skal dele haven lidt op. Der står bla. den her smaldbladede RØDE hyld.
 Ved siden af står der en bredbladet rød hyld - de skulle få LYSERØDE blomster - det glæder jeg mig meget til at se til næste år.

 Det er indtil videre blevet til 2 æbletræer - 1 i "buen" og 1 i hegnet/hækken ind mod nord-naboen. 1 Elstar og 1 Discovery. Der skal nok 2 æbletræer mere til.....men det her er en solbærbusk....
 Jeg ELSKER stikkelbær - det er mit ultimative YNDLIGS bær! Derfor står der nu både en rød og en gul ind mod nord-naboen.
 Det her er den røde stikkelsbær - den har jeg ikke smagt endnu, da den først modner senere, men den guld smagte godt!
 Det her er en parykbusk. Den skulle bliver KÆMPE stor. Vi har nu to af dem ude ved bilerne - de skal danne ny "hæk" mod nord.
 Foran bilerne ind mod haven var der helt bart og der skulle lukkes lidt af men ikke for meget oga udsigten. Jeg har valgt at gå amok i astilber. Er helt vild med hvordan de ser ud.
 Hvid Astilbe.
 Lyserød Astilbe.
 Lilla Astilbe.
 Pink Astilbe.
 Astilberne fås ikke i gul....og jeg VILLE have noget gult i det bed - så det blev kongelys. Åååhhh det bliver flot når de spreder sig.
 Det her er en ....japansk....noget...den bliver maksimalt 1,5 meter høj og står mellem Astilbe-beddet og resten af plænen.
 Det her er (bliver) buen med sommerfuglebusken, de røde hyld og et æbletræ - og dækslet som slamsugeren skal kunne komme til hvert andet år....)
 Så er vi nået til hækken mod øst - altså den vi plantede sidste år. Der står hyld, syren, snebær, hassel og elm i forvejen - og så det vi har plantet. Her er det snebold-buske.
 Kirsebærlaurbær har den fantastike egenskab at de er stedsegrønne - derfor står de ud for vinduerne til soveværelserne. Det gav mening FØR naboen satte hegn op.....men det bliver godt med lidt grønt om vinteren også.
 Der er 2 slags spireaer i hegnet - den her får hvide blomster.
 Opad baljens riot-net-afskærming, har vi efoy - og så har vi suppleret med en stikkelsbærkiwi. Det er meningen at den skal tage over på sigt, hvor vi så klipper efoyen bort.
 Så kommer vi til en af mine favoritter. Syrenhortensia! De blomster VILDT LÆNGE. De skal nok bliver piv-smukke i den uklippede hæk.
 Her er den lyserøde spireae.
Og så den sidste jeg vil vise frem (vi har meget andet også) - en FIGEN! Optimeret til det danske klima. Den skulle kunne blive 4 meter høj! Nøj - glæder mig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Fortæl mig gerne hvad du synes...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...