26. feb. 2015

DIY BUFF

Jeg har fået rigtigt mange sprøgsmål om hvad det der BUFF er og hvor simpelt det lige er at lave dem... SÅ nu kommer der en DIY.

DISKLAMER: Dette er IKKE en original BUFF - en original er UDEN søm, men eftersom det er ret svært at lave selv, så er dette en tillempet model med søm...

En BUFF er en halsedisse. BOM. Så simpelt kan svaret være. Men en BUFF er meget mere end en halsedisse - en BUFF er også en hue (hvis man syer den lange model), et pandebånd, en elefanthue og meget meget mere. Den er streetsmart blandt både mine cykelgale kollegaer, mine små spejdere, de seje store Solaris spejdere og Philips klassekammerater (3. klasse).
BTW Solaris er Danmarks hårdeste og sejeste spejderløb! Læs evt. mere om det her.
Tilbage til BUFFen. Du skal bruge stof som strækker i mindst 1 retning, sytråd og symaskine (evt. overlocker).
Jeg syer flere forskellige modeller med lidt forskellige mål - målene i skemaet er klippe mål. Altså skal du klippe 1 stykke stof som måler 50*50 cm til en børne BUFF og 2 stykker stof på 53*30 cm til en foeret børne BUFF. Jeg viser ikke her hvordan man syer foer i.... men det er ikke så svært:
Når du har klippet, så lægger du stoffet ret mod ret (A foldes på midten) og drøner en søm på overlockeren (eller en stræk-søm på symaskinen).
Vend retten ud og læg sømmen ned - jeg bruger den 3-dobbelte stræksøm i en lang stinglængde.
Så er din BUFF færdig....simpelt ikke? Og JA kanterne på jersey kan finde på at rulle - det gør det også på de færdige BUFFs som man køber i butikkerne.

Jeg har lokket Philip til at demonstrere hvordan han bruger sine BUFFS - han valgte til min store fortrydelse :-) en KØBT - nemlig hans Solaris-buff... Den svarer til min den lange børne model. Først har han bundet en knude i toppen og bruger BUFFen som hue:
Så lægger han BUFFen 4 dobbelt og bruger det som pandebånd aka Ninjabånd:
Og hiver den over hovedet som elefanthue - super under cykelhjælmen:
Og han fortæller at BUFFen skal sidde sådan her når der er sneboldkamp, så man ikke får sne i næsen...
Og til sidst er der 2 måde at bruge BUFFen på som halsedisse - foldet ud som 1 langt rør og lagt dobbelt som en kort lidt tykkere BUFF:
Det er jo ikke alle de her muligheder som man kan lave med den korte version - eller den foerede version.... men nogen (som mine voksne cykel-gale kollegaer) foretrækker at en halsedisse er en halsedisse og ikke så meget pjat...).

GOD FORNØJELSE!

Vil du vide mere og BUFFs og se de endnu flere måder at bruge den på, så prøv at se den her Youtube video som demoer en BUFF.

4 kommentarer:

  1. Tusind tak!! :) det skal prøves af her i weekenden! Kender en, der vil blive rigtig glad for sådan en :)

    SvarSlet
  2. Mangler lige at lave de sidste 3 gaver til de voksne i børnehaven, inden Caroline har sidste dag i børnehaven på fredag - og så kom jeg lige i tanke om din BUFF DIY. Mange tak - nu vil jeg kigge stoflageret igennem og få lavet de sidste gaver 😍

    SvarSlet
  3. Tak for en fin DIY. Jeg har nu lavet buff nummer tre og fire, så vi både har et par stykker herhjemme og i skolen, for det er en beklædningsdel, der ikke kan undværes i øjeblikket. Den er især rigtig god under en cykelhjelm. 😊

    SvarSlet

Fortæl mig gerne hvad du synes...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...