21. jan. 2012

DIY opbevaring til hår-dimser

Here goes - bloggens første officielle DIY. Feedback er velkommen....

Du skal bruge:
2 stykker stof (de ternede) på 21*31 cm
2 stykker vlies til at stryge bag på ovenstående
2 stykker stof (elefanter og pingviner) på 11*35 cm
6 stykker pyntebånd 25 cm lange
6 stykker ophængsbånd (her smal råhvid satin) 40 cm lange
2 stykker elastik 15 cm lange
sytråd

Klip alle delene og stryg vlies på de to største stykker stof.
Zigzag eller overlock den øverste kant på begge lommer.
Sy elastikken på bagsiden af lommerne ca. ½ cm fra kanten. Den skal strækkes meget så den kan nå hele vejen. Bagefter ser lommerne sådan her ud:
Næste trin:
Fold overkanten af lommerne så elastikken kommer til at ligge helt i toppen af "løbegangen" og stik den fast. Hvis du synes det her er besværligt, så sy en alm. løbegang istedet, træk elastikken igennem og hæft den fast i begge ender. Lommerne ser nu sådan ud - set fra bagsiden:
Næste trin:
Nål lommerne fast på de store stykker stof og nål et læg forneden på lommerne. Sy evt. i bunden og siderne af lommen, så der er hold på den og du slipper for alle nålene.
Nål pyntebåndene fast på begge de to ternede stykker stof. Båndene skal stikke lidt ud i begge sider (bliver skjult inden i ophænget). Sy evt. båndene fast, så der er hold på dem og du slipper for alle nålene.
Nål ophængingsbåndene fast. Sy evt. båndene fast, så der er hold på dem og du slipper for alle nålene.
Læg de to store stykker stof ret-mod-ret og sy næsten hele vejen rundt - lad et hul stå til at vende igennem. Det er ikke nødvendigt at overlocke/zigzagge kanterne da de vil være skjult indeni ophænget, men jeg var doven og drønede det igennem på overlockeren.
Vend til retsiden og giv ophænget en stikning rundt langs kanten ovenfor lommen - og luk dermed vendehullet. Det er sådan her jeg mener:
Sidste trin:
 Sy knapper på (eller sy blot en stikning) midt på pyntebåndene så de ikke flagrer for meget.
Færdig og klar til at blive hængt op.

Denne er tilpasset Olivias reol, men det er jo let at ændre målene. Ligeledes er ophængningsbåndene målrettet der hvor den skal hænge - de kan jo flyttes og der kan evt. være færre af dem. Eller hvad med at slå snørreringe i - så kan ophænget evt. hænges på en knagerække....
Det er også en mulighed at afstive ophænget yderligere ved at lave vendehullet større og putte et stykke pap eller tynd plastik indeni.

Jeg vil gerne se billeder hvis du bruger denne DIY - hvis du har lyst til at vise mig dem. Du må linke til den og bruge den ligeså tosset du vil (også til evt. salg) - så længe du ikke tager æren for den selv, men husker at sende æren videre til mig....

1 kommentar:

  1. Ej det er da en helt genial måde at gøre det på :) Jeg ville overveje at sætte det på en fast bagplade og hænge det op på væggen :)

    SvarSlet

Fortæl mig gerne hvad du synes...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...