15. okt. 2014

Efterårsferie 2014

Efter sidste års succes med at tilbringe et par dage i Næstved/Karrebæk/på Enø, ville vi gentage succen og bruge et par dage i en by på Sjælland som vi ikke kendte så godt. Valget faldt på Slagelse. Det lyder ophidsende ikke? Prøv lige at smage på det: "Efterårs ferie i Slagelse".... Men der var mening med galskaben! For det første havde vi ikke ret lang tid, så vi skulle ikke for lang væk. Philip havde en fødselsdag hos to PIGER fra klassen om søndagen, så vi kom først afsted søndag aften - og vi voksne skulle på arbejde igen onsdag morgen = KORT ferie.
Det blev Slagelse fordi:
- Fabrikken som bygger det nye Baljebo ligger i Slagelse (vi var bare lige hurtigt forbi og ikke inde og se noget)
- Olivia FABLER om søløver i øjeblikket og Cirkusland udenfor Slagelse har søløver
- Philip ville MEGET GERNE se Trelleborg (han er jo bidt af en gal viking)

Vi boede i en campinghytte på Danhostel. Deres hjemmeside er elendig. Deres bestillingssystem fejlbehæftet. MEN deres hytter er FEDE og billige! De er store med plads til 6 overnattende og bade/toilet faciliterne er tæt på i kælderen. Ingen billeder af hytten, eftersom kameraet løb tør for strøm og en eller anden havde glemt at pakke laderen....

Vores indtryk af Slagelse? Sådan lidt kedelig... Altså mange fine huse, muremestervillaer osv og VILDT mange slikbutikker! Seriøst de ligger på ethvert hjørne! Vi var i Vestsjællandscenteret og i biffen (Philip og jeg så Krummerne, mens Olivia tog en sen middags lur med Robin).

Cirkusland besøgte vi mandag. Super oplevelse. Små forestillinger, massere af dyr, lidt forlystelser og hygge. Men hvis I skal derhen så husk madpakken.... Cafeen servere friture af den kedelige slags.
Vi så søløve-showet 2 gange! Og den ene gang kom den ene af ungerne med ud. Ellers var den største og lidt skræmmende oplevelse de kæmpe store elefanter som kom MEGET tæt på:
Vild med søløve-dans
Olivia ser show med far
Ponyer er søde men liiiidt farlige når man er 3 år - Philip ville gerne sige hej

Tivoli som da mormor var dreng

Puhada de er store!

SE! Ungen kom ud for at kigge med!

Søløve bold-spil

Tirsdag kørte vi til Trelleborg - vi skulle først sætte Philip på toget kl 16, så vi havde massere af tid.
Vi brugte en lille halv time på museet - det var ikke det vi kom for, men super spændende at se opbygningen af borgen, som man tror det var. Også det fine fund af et skjold og en brynje som man måtte prøve hittede.
Vi trak udenfor og besøgte "landsbyen" hvor Philip snakkede med vikinger, skød med bue, støbte en tin halskæde og ellers hyggede sig med at undersøge de forskellige bygninger. Olivia havde løbecyklen med - det var nok meget godt for afstandene er ikke helt korte...
Med bue og pil på Trelleborg
Bagefter gik vi ud til langhuset og efter det selve Trelleborg. Philip og Robin gik hele borgen rundt på toppen af voldene mens Olivia og jeg skød genvej gennem borgen og dermed fik tid til at gå balance på det betong som markere hvor man har fundet rester af borgen. Det var super spændende at se hvor STOR borgen har været.
Olivia og jeg med løbecykel i gang med at krydse Trelleborg
Philip på toppen af Trelleborg

Balance-træning

Og så var ferien slut! Philip blev smidt på toget til Horsens og farmor. Olivia blev kørt til Lyngby og mormor. Og vi voksne tog på arbejde.
Hvilken by på Sjælland skal vi besøge næste gang?Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Fortæl mig gerne hvad du synes...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...