11. jul. 2018

Underbukser af rester

Der var rester og stumper af en del af det seneste som er kommet gennem maskinerne. Striberne er fra Kusine Claras og Olivias sommertøj. Bambus-printet er fra Kusine Claras og Olivias kjoler. De grønne og hvide er rester fra Bolettes kjole.... Super udnyttelse af stoffet og Olivia synes de er sjove. Det er størrelse 128 og tegnet af fra en af de norske sybøger (husker ikke lige hvilken af dem eftersom mønsteret sad aftegnet i min mønster mappe....).
Jeg har leget lidt med forskellige elastikker. De stribede har en simpel folde elastik med print af My Little pony - det er FJOLLET for man ser jo ikke hestene når elastikken er foldet! De lyserøde har fået en kantelastik med en lille blondekant og de hvide har fået mine yndlings brede folde-elastik.

9. jul. 2018

Zebra strop-kjole

Efter successen med strop-kjolen fra forleden fik jeg mod på endnu en. Denne gang til svigermor!
Der lå en virkelig lækker viskose-jersey på hylden som har ligger der et par år - der var ikke nok til en hel kjole med ærmer, så det passede så fint til en sommer-strop-kjole. Igen sjussede jeg størrelse og mål - og var ret heldig! Det er kun stropperne som skal have 1-2 cm mere på den næste.

7. jul. 2018

Strop-kjole

Vi har været til fødselsdag hos familien på Amager. Og hvorfor er det altid barnet som skal have gaver? Hvorfor skal forældrene ikke også? De fortjener det jo!
Derfor var der massere af gaver! Lego og tøj til fødselaren. Polo-shirt til faren. Kjole til moren.
Kjolen er syet af den BLØDESTE viskose-jersey som lå i skabet tilsat fine mørk-beige folde elastik kanter fra ALBASTUFF.
Mønsteret er baseret på et fra Line2line men jeg modificerede det til at passe (dog uden at kunne måle, men jeg gættede ret rigtigt...). Så her er størrelse 36 i livet, størrelse 40 omkring brystkassen. Fedt at kunne lave noget som passer!
(Tak for billeder Bolette - de er en del bedre end dem jeg tog af kjolen på min buttede gine....)

5. jul. 2018

Her sover to børn


En kæmpe hule midt i stuen var resultatet af at forældrene ikke var hjemme....Vi var på spejdergården for at pakke til sommerlejr og kom hjem til dette! Alle husets puder, tæpper og madrasser er i spil. Begge unger har sovet der i nat og har eftersigende sovet dejligt.

3. jul. 2018

Tombola gaver

Til SFOens sommerfest efterlyste de gaver til Tombolaen.... Jeg syede derfor 4 toilettasker i 2 sæt (at de så blev splittet fordi de manglede gaver, tjaaa, sådan går det). Alle 4 er faktisk klippet af samme tekstil-voksdug men bare forskellige steder på printet. Synes i sær den store med størst farve-forskelle er FED.
De store er syet præcis efter min egen DIY med hjørner klippet 4*4 cm. De små er klippet 28*35 cm og hjørnerne 2*2 cm - de små er meget små :-)

1. jul. 2018

Søndags Sysler

Søndagen bruges på at bygge gyngestativ.
Vi har den absolut kedeligste have! Der er INGENTING! Græsplæne, jord og et par enkelte træer.... Så nu var det på tide at få et gyngestativ/klatrestativ/hule.
Philip og Robin har bygget det meste. Jeg har skovlet flis op af det fræste hul hvor der tidligere stod et grimmeste, mørkeste træ som tog alt lys på terrassen og Olivia vaskede rutsjebanen før den blev monteret. Der er 1-2 dage endnu før byggeriet er færdigt med gyngestativ und alles.

29. jun. 2018

2 toilet-taske-farvel-gaver

Olivia er færdig med at gå i børnehaveklasse. Store unge! Vi skulle naturligvis  lave en lille farvel gave til lærer og skolepædagog. En kvinde som er mega-sej, kører på motorcykel og virkelig har styr på både unger og stil og en mand som er ultra kreativ og har udnyttet sine teater-erfaringer til vores ungers fordel.
Gaverne skulle matche og være personlige...Svært....men igen-igen-igen er det blevet til toilet-tasker efter min egen DIY. Syet i den absolut fedeste printede GUMMI (hvor var jeg DUM at jeg ikke købte mange meter af den....men har dog stadig en god bid).
Sej sølvlynlås til kvinden og blå til manden.
Vi fylder slik i efter Olivias valg - bla skolekridt :-)

27. jun. 2018

Panda jogginset

Den allersidste lille bid af panda-stoffet kunne lige præsis blive til et forstykke i størrelse 92/98. Håber virkelig at Kusine Clara kan lide pandaer...for nu får hun både kjolen fra forleden og et jogginset syet i jersey.
Panda-bidden blev kombineret med lyserød og grå jersey.
Bukserne valgte jeg at sy i den grå og med en lyserød stribe på hvert ben.

25. jun. 2018

Panda kjole II

Denne her kjole er helt magen til Olivias kjole fra forleden. Den er bare mindre! Størrelse 92.
Olivia mente nemlig at det var bedst hvis hun og kusine Clara kunne matche....også selvom de bor i hver sin ende af landet.... Igen er mønsteret blot et undertrøje mønster som jeg har teget lidt om. Jeg er SPÆNDT på om den passer.
Det er sjovt  så forskelligt det bliver når man bruger den samme størrelse af et print på tøj i forskellige størrelser. Olivias kjole var sød! Men denne her er lige lidt sødere fordi pandaerne fremstå størrer.....

23. jun. 2018

Panda kjole

Det her stof med pandaer....nej hvor er det sødt! Det var jeg NØDT TIL at købe lidt af. Det første som er syet er en kjole til Olivia. Helt enkel - og ens på forside og bagside.
Mønsteret er et undertrøje-mønster som jeg har tegnet om til kjole - så sidder den fint oppe om kroppen og får lidt vidde forneden.
Ca størrelse 122.
Kanterne er den gode foldeelastik med lidt blondekant (som jeg panik-hentede hos Albastuff, da jeg fandt ud af at jeg var løbet tør - Marianne har den i ret mange farver....)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...