31. aug. 2018

Undertøj

Et set som både jeg og Olivia er tilfreds med! Top og trusser. Begge dele efter en af de norske sy-bøger. Katte på forsiden og pink på ryggen. Første forsøg hvor kanterne er lavet af jersey og ikke foldeelastik. Det funker!

30. aug. 2018

Barbie top

Olivia vil så gerne have flere af de små toppe. Og så længe jeg kan bestemme udseendet på stoffet så hopper jeg på. Her er den syet i barbie stof og med to forskellige folde elastikker.

29. aug. 2018

Når det går galt...

Man skal huske at stoppe om aftenen med at sy før ens hjerne går i seng... forleden sad jeg længe ved maskinen fordi Philip havde et par venner over for at se film hele natten....og jeg skulle have stoppet før!
To par underbukser blev det sidste jeg syede - til Olivia. Har I spottet fejlen? Det er så dumt! Det ene par er syet af to forstykker - det andet par er syet af to bagstykker! Resultatet er at de begge er lige til skraldespanden eftersom pasformen er helt af H til. Og nej, jeg gider ikke pille op!! Opdagede det først da jeg syede elastikken på par nummer 2.....Godt jeg har mere af stoffet ellers ville Gøjen godt nok være blevet skuffet....

27. aug. 2018

Undertrøje med is på

Et nyt mønster skulle testes til Olivia. De sidste to undertrøjer jeg har syet har bare ikke siddet godt på hende.... Denne her sidder GODT! Den er møgkrøllet fordi jeg hev den op af vasketøjskurven...
Mønsteret er fra en af de Norske sy-bøger og hedder et eller andet med racer-back.
Måske det nye favoridt mønster?

26. aug. 2018

Søndags Sysler

Ungerne hygger i LEGO-rummet, jeg arbejder på en sengegavl og Robin er taget på Spejderløb (Solaris).

25. aug. 2018

KEDELIGE grå leggins

Hvorfor er det bare så keeeedeligt at sy basistøj? Og hvorfor er keeeeedeligt basis tøj bare nødvendigt i en gaderobe?
Her et par keeeeedelige grå leggins til Olivia i en sindsygt lækker viskose jersey... Tøsen skal jo have et eller andet at putte under alle de faverige kjoler....

24. aug. 2018

Voksen legetøj

Til min fødselsdag tilbage i april fik jeg noget jeg VIRKELIG havde ønsket mig. Disney slottet i LEGO! Og nu er det bygget! Det var såååå hyggeligt et set at bygge. Det er det største set jeg nogensinde har bygget og jeg har taget det helt stile og roligt og nydt hver en klods.
Pia (aka Kreative Pips) - udfording: Det værrelse i slottet som jeg har taget detalje-billede af...hvilket eventyr er det?

23. aug. 2018

Minileder nattøj

Inden årets sommerlejr havde jeg lavet nattøj til alle 4 miniledere....Købte t-shirts pimpet med strygestof. Der var ikke et øje tørt :-)
Det er ikke så svært at gætte hvilken en der er min....

22. aug. 2018

Baby set

Nåårrr...nogengange skal det holdes simpelt. En lillebitte bid af det skønne fugleprint kombineret med en lækker lyngfarvet jersey. Størrelse 80.
Det fuldender et lille set med den skønne slå-om-trøje jeg syede for et par uger siden og bliver en del af dåbsgaven til vores lille nye xxx kusine (navnet vil de ikke ud med.....).

21. aug. 2018

Proppede boxershorts og trusser

Boxere efter Mini-kreas mønster. Første par i "rigtigt" stof. Prøve-parret blev nemlig godkendt :-) Så nu ved jeg hvad bonus-svigerfar skal have i gaver de næste maaaaange år.... Han er vin-entusiast så da jeg faldt over stoffet med propper blev jeg helt glad. Jeg har også klippet et forstykke til en t-shirt, men skal lige finde ud af hvad det skal sættes sammen med.....
Der blev også lige til et par trusser til Svigermor - så kan de matche næste gang de skal i vinklubben...

18. aug. 2018

Forsøg: Top

Olivia har i et år spurgt om hun ikke godt måtte få toppe ligesom de andre piger i klassen (det er så nok kun to af pigerne, som har toppe, men sådan er det jo....). I restekassen lå 25 cm i fuld bredde af den gule jersey med pipfugle på. Jeg tænkte at det kunne bruges til første top-test. Mønsteret er fra den grå af de norske sy-bøger (Helt specielt serien) og det skal godt nok tilpasses en del før det sidder som det skal...
Der er ligesom for meget stof i siderene når hun har den på og stropperne er lidt for korte. Det kræver flere forsøg. Men pigen er glad alligevel...hun har fået sin første top.
Der var også plads til et på trusser, men så var der heller ikke mere af det stof.

17. aug. 2018

Musisk toilettaske

Philip har været til ikke-konfirmations-fest hos en af vennerne fra spejder. Ud over at være spejder så spiller den unge mand en masse på trommer og er på vej på efterskole. Derfor blev gaven en toilet-taske i sort denim med påsyet panel med noder. Navn på så den forhåbentlig ikke bliver så let væk. Turkise detaljer og fyldt med lækre karameller og penge. God gave!

16. aug. 2018

Pip på trussen

Da jeg klippede den lille slå-om-trøje i forgårs var der lige nok til et par trusser til Olivia. Jeg er VIRKELIG godt tilfreds med dem. Mønsteret er mini-krea. Synes de er såååå fine! Vildt hvad man kan bygge af rester....

15. aug. 2018

Sommertop med bling

Jeg fik lyst til at se hvad der lå i reste kassen. Op dukkede et stykke fra en af mine YNDLINGS kjoler. Der var lige nok til en sommertop til Olivia hvis jeg klippede på tværs af trådretningen. Det går fint eftersom det er en viskose med massere af stræk på alle leder og kanter. Der kom BLING på i form af GLIMER folde-elastik. Olivia er vældigt tilfreds og jeg tror måske at hun er ved at være klar til mere voksne prints.
Mønsteret er dog rimeligt ringe, så ingen anbefaling herfra - og det skal UD af mønstermappen. Det er ærmegabene som er HELT ved siden af - for meget plads på rygstykket og for lidt på forstykket.

14. aug. 2018

Baby slå-om-trøje

Uuhhh denne her har jeg syet mange gange. Mest da mine egne unger var små. Jeg har kun mønsteret i størrelse 80 og kan ikke huske hvor jeg har tegnet det af fra, men man kan godt sjusse sig til både 74 og 86 ud fra mønsteret.
Denne her er til et lille nyt medlem af Robins familie som skal døbes til september. Der skal sys lidt mere til gaven, men noget af det skal der navn på og det er ikke blevet offentliggjort endnu...
Den tager faktisk ret lang tid at sy...det er kanterne som gør det - der er laaaangt rundt på selv en størrelse 80. Printet med pip-fuglene havde jeg kun lidt af, men kombineret med den lækre lyngfarvede kunne der alligevel blive til en hel del. Der ligger også en t-shirt og et par leggins klippet - så kalder vi det et set.

12. aug. 2018

24 timer i papkasse

Ferien er slut for ungerne. Philip har stenet og slappet af derhjemme og i Baljebo de sidste 3 uger. I sidste uge fik vi leveret en sofa til terrassen. SKØNT! Papkasserne var store - den ene var rigtigt stor og den mente Philip bestemt at han skulle beholde. Han flyttede ind i den! Den står på terrassen UNDER havebordet for at mindske hvor meget dug der falder på den.
Forleden besluttede han sig så for at BO I PAPKASSEN i 24 timer. Han måtte udelukkende gå ud af den for toiletbesøg og aftensmad (og det kun fordi den strenge mor sagde at hun ikke gad at han tissede i en flaske og spiste kødboller med tomatsovs og pasta inde i kassen.....).
Det var VARMT at bo i kassen, så han fik jævnligt forsyninger af koldt vand og is. Havestole blev stillet for som skygge og en gammel ventilator blev fundet frem.
Han syntes det var FEDT!

11. aug. 2018

Bluse og leggins med Stampe

Anden del af kusine Claras 2-års fødselsdags gave. En raglan t-shirt med et par leggins. Jeg synes det er virkelig, virkelig, virkelig sødt. Måske lidt nattøjs agtigt men det går nok når man kun er to år - og ellers er det bløøødt nok til at kunne bruges som nattøj.

10. aug. 2018

Kjole med Stampe

Vores søde kusine Clara bliver om ikke så længe 2 år! Derfor fandt jeg den ½ meter med Stampe frem som lå i skabet. Den er blevet kombineret med en bløøøøød lyseblå jersey (for så er der også til en t-shirt med Stampe). Mønsteret er fra et ældre Ottobre og har i flere år været mit yndlings-mønster til Olivia....
 

9. aug. 2018

Første skoledag nederdel

Olivia skal starte i første klasse....og i år er det lykkedes at sy lidt tøj til første skoledag. En nederdel med bogstaver på! Klippet uden mønster i fire baner/trekanter som udnyttede den bid stof jeg havde maksimalt. Linningen er rib, men der er en bred elastik indeni - ellers taber hun den....og så passer den meget godt til papegøjerne fra forleden.

8. aug. 2018

Sommerset

Olivia har ikke ret meget lyserødt tøj, men der lå 50 cm med papegøjer i skabet - og de som kender Olivia ved at papegøjer er meget passende til hende. Pigen med kælenavnet "Gøje"....
Det blev til nogle lidt løsere cykelshorts og en sommertop/undertrøje. "Mor det er et smadder godt sæt til at lave karate i" proklamerede ungen og kastede omkring sig med spark og slag....det får man ud af at sende sine børn på japansk højskole med mormor i sommerferien....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...