30. sep. 2012

Små chiliplanter

Tre små planter - af tre forskellige sorter. Min chiliælskede kollega have planter i overskud og tog dem med på arbejde - jeg fik hevet de her tre til mig. Nu har jeg fået proppet dem i potter og så skal de have en plads i vindueskarmen. Min kollega fortæller at han har nogle 3 år gamle planter som stadig giver mange chilier, så selvom jeg mente årstiden var helt gal, så kan jeg vist godt begynde at se frem til små nye stærke banditter.

29. sep. 2012

LILLA sættekasse

Så blev den endeligt færdig. Der kan godt gå lidt tid når jeg vælger at efterlade noget krea i sommerskuret.... og derfor ikke kan arbejde videre på det. Men nu er den klar til Olivias værelse:

28. sep. 2012

Philips loppefund

Philip har købt denne her på et loppemarked med mormor. Og den er - på trods af farverne - blevet hængt op i soveværelset i sommerskuret. Det var måske også på tide at der kom lys.....vi har jo haft det i tre år....men om sommeren er der slet ikke behov for elektrisk lys (det er i hvert fald min undskyldning....i virkeligheden er det nok fordi jeg stadig ikke har fået malet de lamper der er indkøbt til formålet.).

27. sep. 2012

Jersey fra sverige

Der er landet en pakke jersey (og lidt bomuld) i min postkasse:
Det er alt sammen printet bomuldsjersey - bortset fra det lilla/pink/orange stof som er en fast bomuld. Jeg har fundet det her. Jeg håber at det er den sædvanelige høje svenske/finske kvalitet som bare holder vask efter vask uden at blive fnulret....Det er jo ikke fordi det er specielt billigt, men helt ærligt så betaler jeg gerne hvis det bare holder!

26. sep. 2012

Nye former

Kom til at købe lidt nye former da vi var et smut i Tyskland i forbindelse med Philips fødselsdag i Legoland. Kunne simpelthen ikke stå for de små kageforme...og en pingvin har jeg ledt efter længe!

25. sep. 2012

Fest

Teltet pyntet til 40 års fest:
Flagranken kom virkelig til sin ret - det pyntede gevaldigt på det ellers kedelige telt. Kagen kunne jo kun være en TUX-kage:
Det er en vanille bund og to chokoladebunde. Lagt sammen med hindbærcreme og appelsincreme - lækkert friskt og slet ikke vammelsødt. Resten af desserten til festen var to slags cookies, lakridsmarengs, chokolade med lakrids og ricecrispies, oceaner af slik og skumfiduser til at riste over bålet.
Menuen stod på helstegt gris (men den har jeg bare ikke fået nogle gode billeder af), grillet oksefilet og det helt store salatbord. Det blæste og regnede så gæsterne klumpede sig sammen i vores lille hus, i festteltet og omkring grillen - men børnene legede bare rundt over det hele og pyntede vores børnejungle med knæklys. Maja var så sød til at lege med Olivia og blev ved med at skubbe hende på traktoren selv efter vi andre ikke gad mere....Fødselaren blev ydmyet at sine tre søstre - udklædt i kjole, briller, næse og badehætte.

Kæmpe god fest! Det må vi gøre igen....bare ikke lige med det samme.....

24. sep. 2012

Legoland

Jeg er sååååå bagud med blog-indlæg. Arbejde og forberedelserne til Robins 40 år fødselsdag har vist trukket mine sidste ressourcer. Men nu har jeg en aften foran skærmen og den bruges på at tømme kameraet. Først skal I lige se et par skud fra Philips 7 års fødselsdag i Legoland. Han vidste ikke at både farfar og Birthe samt fætter og kusine + tante dukkede op - lige pludselig stod de der bare og han blev så glad! Han fik taget kørekortet i trafikskolen og havde i det hele taget bare to super gode dage. Vi overnattede på campingpladsen i en hytte - lidt luksus, men vi orkede ikke rigtigt teltet. Og det var en rigtig god løsning især fordi der jo naturligvis regnede....
Vi åd store is og jeg fik fornøjelsen af at tage de tre store unger i alle de forlystelser der drejede rundt....
 Olivia skulle slet ikke have været med - men mormor babysitter blev inviteret til stor fest, så Olivia fik alligevel lov til at komme med. Hun var meget glad for sin klapvogn og hyggede sig gevaldigt - også i campinghytten med hendes nye princesse duplo.
Og på to hele dage i Legoland kan man jo virkelig nå det hele - især når det er udenfor højsæsonen og køerne derfor er relativt korte.



18. sep. 2012

GIGA flagranken

Projektet fra helvede er nu færdigt. 400 vimpler syet på snor. 4 aftener skulle det tage - nøj, det var kedeligt! Alle vimplerne er blot klippet ud med min takke-saks og jeg TAKKER Ikea for at sælge en sådan for en flad 50'er! At skulle sy og vende dem alle var jeg fra starten klar over var et umuligt projekt....derfor denne genvej. Jeg glæder mig til at se den hængt op i teltet - og håber på at den ikke har filtret sig fuldstændigt ind i sig selv.....

15. sep. 2012

Citron-chili frø

Fik en hjemmeavlet citron-chili af en kollega - der var 24 frø i. Nu skal de plantes (ved godt at årstiden er forkert, men kan ikke vente..) og så håber jeg at få nye chili planter til vindueskarmen:

14. sep. 2012

Mislykket fødselsdags t-shirt

Jeg havde fået en ide til et sæt fødselsdagstøj til Philip - det er bare overhovedet ikke lykkedes.... Jeg havde købt tekstil maling og en stencil i Panduro og to t-shirts i Føtex. Den stribede havde jeg tænkt mig at øve mig på...det var også nødvendigt. Den sorte blev lidt bedre, men finishen er ikke som jeg ønskede! Hanne var så sød at panik sende mig strygestof i de rigtige farver - men mit nederlag med stofmalingen har vist taget lidt hårdt på mig....eller også er det bare den sædvanelige fødselsdags stress der har fået fat i mig....for jeg har ikke fået lavet en ny t-shirt til Philip. Og bukserne er ikke engang klippet. SKOD! Men han må få tøjet på efterbevilling.....

13. sep. 2012

Billedløs Videnskabs-børne-fødselsdag

Onsdag holdt vi Philips fødselsdag for drengene fra klassen. 13 7-årige i vores lille rækkehus....Philip havde bestilt videnskabs/NØRD fødselsdag. Derfor lavede vi forskellige forsøg med drengene - men jeg har ikke et eneste billede af dem....vi havde vist nok vores hænder rimeligt fulde! Hvis du selv vil lave forsøg på børne-niveau, så er experimentariets hjemmeside et rigtigt godt sted at starte. Som ekstra bonus havde jeg fået fat i tøris, kitler og lidt andet lab udstyr på arbejdet, så vi kunne være korrekt påklædt til forsøg og også lave teaterørg med tørisen. Fødselsdagsbarnet havde en god dag:
Kagen skulle være en NØRD kage på bestilling fra Philip. Jeg havde tænkt mig at det skulle være en multifarvet dej med vanillesmag overtrukket med MMF og glasur...men den hævede og hævede og hævede og svinede hele ovnen til - uden nogensiden at blive gennembagt. Efter 2 timer og 15 minutter tog jeg en hurtig beslutning og smækkede en chokoladekage sammen. Tiden til pyntning var jo gået fløjten, så køn blev den ikke - men den blå glasur havde den rigtige NØRD nuance...
Kagen blev spist til sidste krumme og der var kun ganske få M&M cookies tilbage:
Og så er vi ikke færdige med at fejre den ungen mand - fredag efter skole kører vi til Legoland....

12. sep. 2012

De sidste

SÅDAN! De sidste af de 400 vimpler er klippet! SÅ skal de "bare" sys på snoren.....:

10. sep. 2012

De fine servietter...

...kommer ikke på bordet. En fest med grillet svin kræver rå mængder af papir til fingre og ansigt, så der kommer en køkkenrulle på hvert bord. Jeg har fundet 10 køkkenrulle-holdere i Ikea til den nette sum af 5 kr. stykket.... at de så er kedelige i hvid plastik....well, det går nok:

9. sep. 2012

Party light

Fandt fire lyskæder med rispapirskærme i en rodebunke i Fakta - og købte dem til STOR morskab for Robin....jeg er nemlig indædt modstander af rispapirlamper.... men de her er multifarvede og drives af solceller, så de vil helt sikkert pynte fint i teltet:

Om det så er billigt med 30 kr pr. styk aner jeg ikke.... før prisen var jo ikke skrevet...men pyt, bare det bliver fint.

8. sep. 2012

Lidt tættere på målet....

Så er der klipppet lidt flere vimpler til flagranken der skal pyntet i teltet til festen. Mangler nu kun at klippe ca. 150 stk....og så lige sy dem alle på snoren....:
Valgte at klippe 20 til af de mørkeblå (gammel damask dug) selvom jeg var bange for at for mange mørke flag vil gøre flagranken trist.....:

7. sep. 2012

Bestik

Jeg kan simeplethen ikke fordrage at spise med plastikbestik....og har lidt svært ved at udsætte gæster for pinen ved plastikbestik. Derfor kom der bestik til 60 med hjem fra Ikea:
Hvis vi så ellers tømmer skufferne både hjemme og i sommerskuret, så burde vi have bestik nok til alle....og så kan man (eller jeg i al fald) bedre leve med engangs tallerkener og glas.....

6. sep. 2012

De sidste lysestager

Så fik jeg og Philip malet de sidste. Det blev ikke til 30 som planlagt, men "kun" til 26 ialt, men det går nu nok også. Nogle af dem blev med mørk lilla maling eftersom den blå slap op....ak...men igen, det går jo nok:
På billedet står de og køler af efter 40 minutters hærdning i ovnen.

5. sep. 2012

Flagermuslygter II

Faldt over en anden model af "falske" flagermuslygter. De her er med dioder og spiser AA-batterier. De hang og grinede af mig udenfor vores lokale Imerco - og så måtte der 5 af dem med hjem. Det er rigtigt smart at man kan skrue op og ned for lys intensiteten alt efter hvor meget lys man har brug for.

4. sep. 2012

Flagermuslygter - næsten

Som spejdere er vi "opdraget" med flagermuslygter. Altså sådan nogen som fyldes med lampeolie og har en væge der skal justeres. De er lidt besværlige men MEGET hyggelige. Til dekoration til festen ville jeg egentligt gerne have haft en ordentlig bunke RIGTIGE flagermuslygter, men jeg har købt nogle SNYDE-nogen...De er til fyrfadslys. Måske gør det er flere af gæsterne kan betjene dem og vi derfor ikke selv behøver at holde så meget øje med dem. De er fra Jysk:

3. sep. 2012

Godt begyndt er...

....ikke engang halvvejs....:


Her er der 162 vimpler....Vi skal bruge ca. 100 meter flagranke til festen. Jeg regner med at der skal 4 flag pr. meter. Det giver 400 vimpler der skal klippes og sys på en snor. Jeg var faktisk gået i gang med at lægge blåt stof i indkøbskurven i en netshop, da jeg bestemte mig for liiiiige at kigge hvad jeg havde i skabet - og der var så til 162 vimpler....

2. sep. 2012

Småfolk

Jeg elsker tøjet og især printene fra Småfolk. Derfor kom lagersalget meget belejligt eftersom de sidste par ugers trængsler har fået shoppetrangen til at slå ud i lys luge. Jeg nåede lige afsted her på lagersalgets sidste dag og her er indkøbene:
Det er svært med småfolk til Philip - printene bliver sådan lidt for tuttenuttede.... men både pandaerne og racerbilerne faldt i god jord. Til Olivia er det jo straks meget lettere - og jeg kunne have købt dobbelt så meget, men hun skal jo også have tid til at bruge det... Det meste er i størrelse 3/4 år da hun har rigeligt i størrelse 2 år. Den røde isbjørnetrøje og den langærmede lilla er dog endnu større, men de måtte med hjem. Den pink body med grønne og gule elefanter (størrelse 98) skal kortes af til en t-shirt...men det klarer jeg vel også.

Pimpede osteglas

Vi skal holde stof fest her i september. Robin bliver 40 år....altså efter den almindeligt anerkendte tidsregning....hvis man spørger ham selv så er han stadig 5½ år gammel.... Men livet er jo også sjovere når man giver sig selv lov til at lege! Til festen havde jeg tænkt mig at sætte osteglas på bordene med fyrfadslys i....det er helt sikkert gjort før, men det virker jo! De her har lige fået en tur med en blå glastuch og er blevet hærdet i ovnen - så skal jeg bare have lavet 27 til....gad vide om vi har så mange?

1. sep. 2012

At huske sig selv på at det er vigtigt at holde weekend

Jeg har arbejdet alt for meget de sidste par måneder - især de sidste par uger. Det begynder for alvor at tærre på min psyke, mit overskud, mit normalt gode humør.... Derfor vil jeg lige minde mig selv og jer andre på at det er vigtigt at holde fri - det er vigtigt at holde weekend. Billederne er fra sidste weekend hvor jeg tog en enkelt overnatning med ungerne i Baljebo for at tvinge mig selv til ikke at arbejde. Robin var i fuld gang med årets Solaris løb hvor han er ansvarlig for point systemet. Denne weekend må vi i Baljebo igen - hvor er det godt at der ikke er internet, så man ikke falder i arbejdsfælden når man er deroppe.
Det regnede en hel del den dag vi var der. Men vi hyggede foran brændeovnen (stigen er stand in for et egentligt børnegitter). Der blev lavet perlekæder og spillet Nintendo.

Den næste måned her på bloggen kommer til at stå i festens-tegn. Philip bliver 7 år og Robin bliver 40 år. Især den runde fødselsdag kommer der nok en masse indlæg om - vi har nemlig inviteret en ordentlig bunke mennesker til fest i Baljebo og det kræver jo lidt forberedelser....

Vinder af den LILLA give-away

Det er den 1. september i dag (altså bare hvis nu du ikke har opdaget det....). Det er dagen for at vi begynder de store forberedelser til festen d. 22 (ham der jeg er gift med bliver 40 år...). I september skal vi også have fejret at Philip bliver 7 år (d. 14. september) - han har valgt at hans fødselsdag skal holdes i Legoland. Når man bliver 7 år er man nemlig gammel nok til at tage kørekort i Legolands trafikskole, så det er en ganske særlig fødselsdag! Og vi slipper jo nok heller ikke for at holde fødselsdag for drengene fra klassen... altså bliver det en travl måned. Og så er det jo meget rart at få trukket den LILLA give-away her lige før det store ræs begynder! Så ikke mere snak! Vinderen er fundet ved at Philip og jeg smed 46 små grønne sedler i en lilla skål:

Og så trak Philip nr:
Bag kommentar nr. 29 finder man: SUS med bloggen Fru. Kreativ-Positiv . Sus hvis du sender mig din adresse på kreakrumspring (det krøllede a) theander.dk - så dukker der lilla dimser og dutter op i din postkasse.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...