31. okt. 2016

Mandags Muler

1 meter fantastisk japansk stof (købt hos Malika og Rosa for laaaang tid siden) er blevet klippet i bidder og brugt til det sidste. 3 muleposer kommer der ud af det og her er den første:
Stoffet er printet i baner. En lilla bane, en orange bane og en grøn bane. Så denne her er blot klippet i stoffet og har fået orange foer. Hvad man ikke rigtigt kan se på billedet er at jeg har drysset rundhåndet med turkise pyntestikninger langs banerne.....

29. okt. 2016

WOW-Park

Det sidste jeg vil vise fra vores efterårstur til det Vestjyske, er noget som var en overraskelse for os. WOW-park. 
Vi er rimeligt vel-bevandrede i klatreparker - wow-park er bare ikke en klatrepark - det er en LEGE-park. Et sted hvor man leger SAMMEN med sine børn. Det er udendørs i lækker skov med smukke træer, frisk luft og en befriende mangel på plastik! Det er en park hvor man skal være opmærksom og have øjnene med sig - så opdager man hele tiden nye ting man kan lege med.

Vi var der i regnvejr, men det var helt ok - det regner ikke så meget i en skov. Vi legede rundt oppe i træer, under jorden i en troldehule, i en kæmpe labyrint og på en gigantisk forhindringsbane (aka tarzan-bane aka jorden-er-giftig-bane).
Vi kørte på svævebaner, gik på line og gyngede på de vildeste gynger. Noget af det sjoveste var nogle store net som var spændt ud mellem træerne - vi væltede rundt og var flade af grin.
Man kan bage pandekager over bål, riste pølser og popkorn - eller have madpakke med.
Det er vildt hyggeligt. Vi brugte 4½ time + 20 minutter på vej ud til bilen med at sige farvel til gederne.....

De to brødre som driver stedet har en fed vision om at involvere lokal-samfundene og det virker. De bygger også de fedeste borde og bænke af træ fra deres skov og man kan leje smukke lokaler til møder, brylluper, konfirmationer osv. Hvis vi boede tættere på skulle vi klart holde sommerfest for alle fætre og kusiner der. Vi er ret begejstrede og wow-park fortjerner er blive mere kendt.
Vi havde en virkelig god dag! Sammen!


28. okt. 2016

Stauning Whisky

På vores efterårstur til det vest-jyske var vi forbi Stauning Whisky. Deres alt for populære rundvisninger var udsolgt i de dage vi var i nærheden men vi kørte forbi alligevel. Og det var da godt vi gjorde det!
Vi fik en laaaaang snak med den ene indehaver, fik set tønder på lager, fik forklaret Philip hvordan man laver whisky og Olivia var dybt fasineret af at engle drikker whisky (man taler om "the angles share" om det som fordamper mens whiskyen får alder på tønderne).
Vi kom også derfra med en lille flaske af den eneste type der pt er til salg - en 4 år gammel Rye (lavet på rug). Den er GOD!
Stedet er jo relativt "ungt" som whisky destilleri men stemningen er der! Vi følte os lidt hensat til området omkring Dufftown igen....
Vi glæder os til de får volumen (og alder) på de fine dråber.

27. okt. 2016

Houvig Fæstningen

I efterårsferien kørte vi til Hvide Sande - det var nemlig gået op for mig at ungerne ikke havde set vesterhavet.... og at vi voksne aldrig have været i lige netop Hvide Sande.
Vi boede i hytte på en campingplads og startede ferien på en fuldstændig FANTASTISK måde - på guidet bunker tur!
Turen havde vi fundet på Hvide Sandes hjemmeside over begivenheder. Det er et godt sted at starte hvis man er i området.

Det var Rene (en naturvejleder) fra Ringkøbing Museeum som viste rundt. Han gjorde det helt vildt godt! Der var MANGE med på turen men der var plads og overskud til at både nørdede voksne og børn med krudt bagi fik en god oplevelse og lærte noget.
Vi fik et lyn-kursus på børneniveau i 2. verdenskrig med indlagte små skuespil hvor alle børnene deltog. Vi fik historier og røverhistorier om bygherrer, ingeniører og soldater. Forklaringer om de forskellige bunkeres brug og om en kirke som i virkeligheden var en kartoffelkælder. Det var 2½ time PAKKET med informationer og virkelig god underholdning - det betyder virkelig meget at en guide kan fortælle og formidle stoffet på en god måde. Og oveni det fik vi frisk luft og motion! Hvem sagde WIN-WIN!
Det  var flippet at opleve de almindelige sommerhuse ligget blandet med bunkerne og aldig være helt sikker på om man gik i en naturlig eller menneskeskabt klit med en bunker under! Og så var der det smukkeste lys over klitter, bunkere og huse.

Tilbage til bunker turen - HUSK lommelygter. Vi havde pandelamperne med og Olivia var vild med det. Aldrig har jeg set en 5-årig gå/løbe så langt uden at brokke sig over ondt i benene (kun de sidste 10 minutter). Hun var ind og ud af alle de bunkere vi kom forbi og glemte at være bange for mørke.
Oplevelsen da vi gik over klitterne og så de store fritlagte bunkere på stranden med solnedgangen i baggrunden...waow...det var smukt og voldsomt og grimt - alt sammen på samme tid. Og lige der kom der endnu et par historier om danskere som begik sabotage ved at blande for mange sten i betonen og om en tysk soldat som i mange år ikke kunne finde sin bunker men at hans støvlebørste pludselig dukkede op da en bunker blev fritlagt efter en storm.

Historierne blev ved med at komme og vi lappede det i os.
Historie undervisning på den absolut fedeste måde - tag på sådan en tur næste gang i er i området. Hvis det er Rene som viser rundt, vil I på ingen måde fortryde det!


26. okt. 2016

Dukke dåbskjole

For en måneds tid siden holdt spejderne loppemarked. Vi brugte hele lørdagen på at sortere og stille op. Midt i bunkerne dukkede en lille papkasse op. Jeg åbnede den forsigtigt og fandt....... klippet og ½-syet dukketøj. Det hele lå så fint og sirligt foldet sammen og med mønstre og syvejledninger (Ingelise).
Den kasse kom med mig hjem!
Nu er dåbskjolen syet færdig. Den skulle ifølge mønsteret passe til en babyborn...sådan en har Olivia ikke.... Hun bestemte at det var askepot-dukken som skulle have dåbskjolen, så bær over med at den er ALT for stor til dukken.

25. okt. 2016

Baby autostol-tæppe

Vores lille Clara (Robins mindste bonus-søsters datter) kan dukke op når som helst - terminen er såååå tæt på. KOM NU CLARA!!!! Og der blev lige drønet et hurtigt autostol-tæppe med huller til seler. Det er SMART! Sådan et kunne jeg godt have brugt da mine unger var små.
Det er fleece fra stofogstil. Lavet uden mønster ud fra div amerikanske blogs....
Alle kanter er blot overlocket.

21. okt. 2016

Halloween hoveddørs pynt

Vi er lidt vilde med Halloween herhjemme - det er nok fordi vi elsker at klæde os ud.... og fordi det uhyggelige er lidt sjovt.
Pynten fra sidste år er pakket væk - der skulle ske noget nyt. Det blev til den her krans som hænger ved siden af hoveddøren.
Det er en pilekrans fra Netto malet med grøn spay. Pynten er også fra Netto - bortset fra knapper, bånd og piberensere som er fra skabet.

20. okt. 2016

Barnevogns-pude

Tjjaaaa sådan en måtte jeg også prøve at sy. Den er naturligvis til lille Clara som jeg glæder mig til at møde når jeg til November igen bliver FASTER.
Mønster har jeg selv tegnet ud fra fotos på nettet. Og sammensygnings-rækkefølgen har jeg gættet mig til - jeg gættede rigtigt de fleste gange og har ikke måtte pille sååååå meget op. Der er også sneget sig et par fejl ind men i forhold til at den kan betragtes som prototype er jeg ret godt tilfreds.
Den er fyldt med pudefyld og proppet ret hårdt så den forhåbentlig holder formen i brug.


19. okt. 2016

Patchwork babytæppe

Nøj hvor er det sødt! Og hvor er det blødt! Jeg er vandvittigt tilfreds!
Bagsiden er den blødeste fleece fra stofogstil og kantebåndet pink/rosa fra samme sted.
Synes det virker super at blande det tutte-nuttede med det mere grafiske.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...